Fülbelövés csecsemőkortól 
Zalaszentgrót 
Keszthely, Hévíz , Sümeg, Devecser, Tapolca környékén házhoz megyek! 



 
MENÜ

Nikkelallergia és füllyukasztás

Senki nem születik nikkelallergiával. A nikkelallergia olyan bőrallergia, amely a bőr nikkeltartalmú anyagokkal, például cipzárakkal, gombokkal, érmékkel és ékszerekkel való folyamatos érintkezésének eredményeképpen alakulhat ki.

A füllyukasztás nagy mértékben hozzájárul ahhoz a tényhez, hogy a nikkelallergiában szenvedők tábora egyre nő. Nemzetközi klinikai tanulmányok szerint a nikkelallergia kialakulásának egyik legfőbb kiváltó faktora a füllyukasztás. A nikkelallergia a nők 10-30%-át sújtja.


Ez a nikkelallergia!

A nikkelallergia nem gyógyítható. Az egyetlen megoldás a nikkelt tartalmazó fémek kerülése. Ez nem egyszerű, hiszen minden fém - szennyeződések formájában még az arany és az ezüst is - tartalmaz nikkelt. Ezért nincs olyan fémből készült fülbevaló, amely teljes mértékben nikkelmentes lenne.

A nikkelallergia veszélyének elkerülése végett válassza a füllyukasztáshoz a Blomdahl Medical Ear Piercing módszerét, amely orvosi minőségű, bőrbarát anyagokból, például orvosi műanyagból, titánból és aranyozott titánból készült fülbevalókat kínál.

 

Fertőzések és a füllyukasztás

Alapvetően kétféle fertőzés terjedhet füllyukasztás által:

Bakteriális fertőzés

A baktériumok a nem steril füllyukasztó eszközökön és –ne feledjük-  a kezeken helyezkednek el. Ha Ön mosatlan kézzel hozzányúl frissen lyukasztott füléhez, fennáll a bakteriális fertőzés veszélye. A bakteriális fertőzések antibiotikummal gyógyíthatók.

Vírusos fertőzés

Hagyományos füllyukasztó eszközök alkalmazása esetén Hepatitis B és AIDS-vírusok kerülhetnek a vérbe. Az ilyen füllyukasztó eszközök használata során az eszköz fülhöz hozzáérő része minden egyes vásárló füléhez hozzáér. A hepatitis vírus az eszköz 70%-os alkohollal történő megtisztítása után is jelen lehet. A vírus több, mint egy hétig életben maradhat egy eszközön, anélkül, hogy azon vér látszódna.

A Blomdahl Medical Ear Piercing módszerében a hagyományos füllyukasztó eszköz elülső részét egy steril, eldobható, zárt kazetta helyettesíti– lásd a Valóban higiénikuscímű fejezetet – amely a fertőzések terjedését gyakorlatilag lehetetlenné teszi.


Hogyan terjednek a vírusok és a baktériumok a hagyományos füllyukasztó eszközök
használata esetében? 
 

 

Referenciák:

„A hepatitis vírus száraz körülmények között több, mint egy hétig életben maradhat egy eszközön.”
Judy M. Heeg, Deborah A. Coleman: Registered Nurse, April 1992

„A fertőzések a műszeren látható vérnyom nélkül terjedhetnek”
Forrás: az angol ”Guide to Hygienic Skin Piercing” 1983

„A 70%-os alkohollal történő tisztítás nem garancia a hepatitis vírus elpusztítására”
Carl J. Johnson et al: JAMA, March 11, 1974, Vol 227, No 10; 1165

„Az AIDS-vírus terjedése szintén lehetséges, különösen abban az esetben, ha a füllyukasztó eszközt több ember fülének kilyukasztásánál alkalmazzák.”
John George, Marion White: The Practitioner, Mars 1989

„A füllyukasztás és a nikkelallergia fellépése között szoros összefüggés van.”
B. Larsson-Stymne & L. Widström: Contact Dermatitis 1985 – 13:289-293

„Senki nem születik nikkelallergiával. Az allergia a bőr nikkeltartalmú anyagokkal való hosszabb-rövidebb ideig tartó érintkezésének következményeképpen lép fel. A nikkelt tartalmazó anyagokból készült bőrátszúró eszközök rendkívül veszélyesek. A sebészeti acél is tartalmaz nikkelt – bár az arannyal illetve ezüsttel van bevonva.”
L. Widström, MD, a Dermatológiai Klinika gyakorló orvosa, Eskilstuna, Svédország.

„A nikkelérzékeny nőknek csaknem 50%-a szenved kézbőr-gyulladásban. Az allergia  kíméletlenebb formákban munkaképtelenséghez vezethet, illetve hosszú betegszabadságra kényszerítheti a pácienst.”
A.J.G. McDonagh, A.L. Wright, M.J. Cork & D.J. Gawkrodger: British Journal of Dermatology, 1992 – 126:16-18.

„Adataink szerint a füllyukasztás nemcsak a nikkelallergia, hanem az aranyérzékenység kiváltását illetően is rizikófaktor. A fülbevalót viselő kísérleti csoportban az arany volt a második leggyakoribb, allergiát kiváltó fém.”
T. Nakada, M. Iuima, H. Nakayama, H.I. Maibach: Contact Dermatitis 1997-36:233-236.

 

Asztali nézet